tisdag, juni 05, 2007

Hans majestäts drake och Locke Lamoras lögner på svenskaBonnier Carlsen kommer i höst att ge ut två nyöversatta fantasyböcker som båda varit mycket populära.
Hans majestäts drake av Naomi Novik är första delen av en trilogi. Här sliter Napoleons härar Europa i stycken och England hotas av den franska flottan. Men i detta krig är det inte bara på land och till havs som striderna utkämpas, från himlen kommer döden i form av drakeld. Det brittiska fartyget Reliant hittar ett drakägg i gömmorna av ett franskt fregatt. Draken tas omhand och det är snart tydligt att det inte är vilken drake som helst...

I Locke Lamoras lögner av Scott Lynch befinner vi oss i Camorr, en sjudande och korrupt stad byggd på ruinerna efter en mystisk utdöd art. Locke Lamora gör sitt bästa för att överleva och hamnar i klorna på den ögonlösa prästen Chains, som varken är blind eller präst utan en av stadens främsta lurendrejare. Locke blir del av hans hov "Gentlemannabastarderna". De tränas att stjäla och lura sig till vad de kan. Snart går Locke under namnet Camorrs Törne och ingen rik ädling går säker för hans giriga fingrar.

Båda böckerna har som sagt blivit mycket populära och det finns filmplaner för båda. Sagan-om-ringen-regissören Peter Jackson har köpt filmrättigheterna till Naomi Noviks böcker.
Naomi Noviks officiella sida
Scott Lynch officiella sida

Inga kommentarer: